utegris3

Med krøll på halen :)

Utegående griser lever lenger og har det godt. De får være noen ordentlige griser og da lager de krøll på halen.

Med mye bruk av energi til å rote i jorda, løpe over enga og kose med de andre da må de spise mye. Muskelaturen får jobbe hele tiden. De leter etter de gode smakelige røttene og smasker det i seg. Når bonden Thomas står ved gjerdet og roper på dem tar de rennafart og løper tvers over jordet de har snudd med trynet sitt flere ganger. De er glade og trives tydelig i et naturlig element.

Når livet skal avsluttes for disse herlige skapningene, så tusler de rolig inn på det mobile slakteriet som kommer på gården, ikke noe stress. Da blir det mat med lite krøll.

Med denne produksjonen kommer det godt kjøtt. Det fikk Thomas bekreftet under Norgesmesterskapet i kjøttfag. Spekeskinka fra Øvre Bergdølmo ble kåret til Norges beste spekeskinke og slo ut de store industriprodusentene. Dette er en smak som du bare må prøve.

utegris

Rakfisk

Førjulsmat i førjulstria

I førjulstria går det litt kjapt i svingene og man ønsker raske løsninger, men man ønsker smakfulle varer. I Bondens butikk har vi det du trenger.

Rakfisken er den faste følgesvennen i november og desember. Fra Trøsvik gård har vi rakfiskfileter i mild, lagret og vellagret. Ønsker du i butt, hel eller flådd skaffer vi det i løpet av kort tid.  Enkleste å bruke potetlefser fra Hemsedal flatbrødbakeri, smører rakfisken utover og har på Avdemrømme av upastaurisert fløte og legger på litt rødløk. Vips er den middagen ferdig.

Rakfisk

Haugen gardsmat lager noen fantastiske kjøttboller. Lag en tomatsaus av hakkede tomater og basilikum og legg oppi kjøttbollen. varmes i 10-15 minutter, ferdig.

Elgkarbonadene til Heidal går det gjetord om. De er uten melk og hvetemel og smaker virkelig godt. De varmes lett i stekepanne, server middagsperler fra Holli og dampet grønnkål fra Huseby inntil -også må du ha krydret tyttebær. Ferdig på 25 minutter.