varm epledrikk

Varm deg selv eller en du er glad i

I det stadig skiftende været som er for tiden er det lett for å bli litt uggen. Da er det tid for å pleie helsa med noe varmt, enten deg selv eller hva med å hjelpe en kjær venn eller kollega som hoster og harker.

I Bondens butikk har vi flere enkelt råvarer som er godt alene eller en kombinasjon med flere. Her finner du noen forslag til gode varme drikker som som vi vil anbefale.

Varm blåbærsaft: En enkel oppskrift som smaker godt, lindrer og gir styrke er varm blåbærsaft. På Søndre Bjerkerud gård plukker de blåbær i skogen rett ovenfor gården. Blåbæra blir presset og saften fylles på flasker. Vi har både uskret og sukret utgave av blåbærsaften. Blåbær er svært rike på flavanoider som er et antioksidant. Blåbær er faktisk blant fem på topp over matvarer med mye antioksidanter. I tillegg sies det at ekstrakter fra blåbær kan forsinke aldringsprosessen og gjøre hjernen klarere. Det finnes også studier som viser at bæret kan motvirke kreft og senke innholdet av kolesterol i blodet (kilde: frukt.no)

Varm epledrikk med honning: Du trenger 0,7 l eplemost (gjerne en søt variant feks Eplekyss med Discovery), saft og skall av 1 appelsin, saft og skall av 1 sitron, 1 ts kardemommekjerner, 3 nellikspiker. Alt helles i en kjele og varmes til kokepunktet, la det deretter trekke ca 15 min på svak varme, sil av krydrene og tilsett 2 ss lynghonning fra Røislien. Nydelig epledrikk drikk til kalde vinterdager.

Myntete med ingefærhonnning: Kok opp vann og hell i en kopp, tilsett Grønnmynte fra Nordigard Aukrust og la det trekke i 10 minutter. Sil av bladene og tilsett 2 ts Honning med ingefær Røisilien.

Honningkjærlighet: Røislien sin Honningkjærlighet på pinne er en sikker vinner til en du er glad i. Den er perfekt til å røre med i teen eller rett slett å suge på.

varm epledrikk