Is og ost

Galåvolden et matsmykke ved Røros

Høyt oppi lia, et lite stykke fra Røros, men likevel så nærme at de er knyttet til Rørosmat, der ligger Galåvolden gård. En gård som er drevet frem med smak som ledestjerne,»Det ska småkkå tå maten vi et».
Med utgangspunkt i en melke- og eggproduksjon har Galåvolden gård hatt innovative prosesser der de har utviklet en rekke smakfulle produkter.
RørosOst er en egenutviklet mild men smakfull kvitost laget av pasturisert kumelk. Lages i 3 varianter:  Som ren kvitost uten tilsetning. Med urter tilsatt timian, enebær og basilikum. Med krydder tilsatt peppermiks. Leveres som normallagret lagret i 3 – 6 måneder, som vellagret lagret i minimum 1 år og som ekstra vellagret lagret i minimum 2 år. Modnes i vakumpose. Det gir en vellagret meget smakfull ost helt uten skorpe. Vellagret kvitost ble på Trøndersk Matfestival 2014 kåret til beste ost uansett klasse av både fagjury og folkejury.
RørosIs har mange ulike spennende smaker som du ikke finner hos noen andre isprodusenter. Galåvolden gård er den eneste i verden som lager is på tjukkmjølk. En mager, men velsmakende is med konsistens som fløte tilsatt blåbær eller jordbær fra området rundt gården. Galåvolden har funnet frem til flere smakskombinasjoner som du ikke finner maken til ellers; bare tenk på fløteis med multer, sjokolade med chilli…..
RørosKake må være det ultimate for glutenallergikere, med mandelbunn, masse egg og melk. Varmes lett i ovnen og serveres med friske bær og litt en kule is.
Galåpølse er en spekepølse baserte på hønse- og storfekjøtt. Altså fritt for svinekjøtt. De finnes 3 ulike smakskombinasjoner; akevitt, cognac og den populære urter og hvitløk.
I Bondens butikk finner du alle de smakfulle produktene fra Galåvolden.
Is og ost