moster

Most av frukt med skjønnhetsfeil

Frukt fra Hardanger blir tatt vare på gjennom most fra Innigo. Innigo handler om det som er under skallet og ikke nødvendigvis det som er utenpå.  Innigo redder så mange tonn med frukt de klarer av nydelig frukt, for å lage fruktmoster med prima smak til deg.

Frukt fra Hardanger er viden kjent for de gode vekstforholdene med sol, varme og godt jordsmonn. I Hardanger dyrkes epler, pærer, plommer og moreller. Innigo reiser rundt i Hardanger og henter frukt som ikke kan selges fordi det er små sprekker eller flekker på frukten. Det kan skyldes hagl eller ytre påvirkning som ikke forringer smaken, bare utseene.

Innigo lager most av det de klarer å få tak i av frukt med skjønnhetsfeil og har navn på produktene som får deg til å trekke på smilebåndet.

Eplekyss er økologisk eplemost. Det presses av sortene Raud Aroma og Discovery. Raud Aroma er syrlig og passer til middagsmat eller lunsjen, Discovery har mer sødme og er god leskedrikk. Pærekjær er most av pærer. Dette er en god følgesvenn til lunsjen. Råtass er den med minst sødme, men mye fyldighet og passer perfekt til fisk. Moredel er innertier når du skal ha et godt alternativ til rødvin og nydelig inntil kjøtt. Skal du lage en bærsaus til desserten er Moredel perfekt for å få frem den gode morellsmaken – smaken av sommer.

Moredel