aaahhhh, kald frisk eplemost

Sommeren er her med sol og varme dager, og da smaker det godt med kald frisk eplemost.

Bondens butikk har et rikholdig utvalg med kaldt drikke på små flasker. Vi har også store flasker og 3 liters kartong. Ved å ha en 3 liters kartong stående i kjøleskapet har du alltid kald frisk eplemost tilgjengelig.

Vi har eplemost fra ulike eplesorter. Vil du ha en eplemost med mye fylde og sødme anbefaler vi Discovery. Aroma er mer syrlig enn Discovery.

Garden Næs ligger i Røykenvik midt i Hadelands fineste kulturlandskap, som drives av Mari Sangnæs og Per Martinsen. På Næs drives det allsidig – med epler og melkekyr som hovednæring. De er opptatt av gamle tradisjoner, men ønsker samtidig å være kreative og nyskapende når de lager mat. Og tilsetningsstoffer bruker de helst ikke. Det presses rundt 17.000 liter eplemost hvert år. I tillegg lages det mange andre produkter hjemme på kjøkkenet –  som geleer, syltetøy, saft, kaker og gjærbakst.

Eplene blir produsert med så få sprøytinger som mulig. Da brukes nytteinsekter, blant annet rovmidd, som holder skadedyr i sjakk.

Innigo er en annen leverandør av eplemost til Bondens butikk. Hos Innigo handler det om det som er under skallet. Mat med skjønnhetsfeil kastes selvom den er like god inni. Innigo skaper produkter av sekunda varer og med beliggenhet i Hardanger som er et av Norges flotteste fruktfat har de tilgang til store mengder frukt fra profesjonelle fruktdyrkere. Innigo tar vare på frukt som ellers ville bli kastet. Den gode mosten selges i Bondens butikk.

Alle mostene i Bondens butikk er rett og slett most frukt uten noen tilsetninger av noe slag. Ekte frisk god smak av norsk frukt.