Høstens takketale

Hva er vel ikke bedre matglede å kunne nyte av markens grøde, fjellets uttak og skogens jaktsesong og nyte norske småskalaprodusenters innsats.

Nå kommer produsentene ofte med ferske varer til bondens butikk.

Morten har kommet med årets nyplukkede sopp som har blitt tørket eller laget til soppsoya. Thomas i Heidal slakter sauen sin på det mobile slakteriet som kommer til gården og Thomas har gode kontakter som gjør at han skaffe hjort, elg, rein og det jegerne kan ta ut av naturen. Mari og Per har plukket epler innimellom fjøsstell og laget geleer og eplemost inn i de sene nattetimer, Åkerøeplene har fått en fantastisk aroma i år. Caroline løp over skog og hei i våres og plukket granskudd, til det har hun laget granskuddgele og huldredråper. Åse styrer Avdem gardsysteri i Lesja der produktporteføljen får stadig nye utmerkkelser, sist nå er det smøret og rømmen som har fått Spesialitets merket for unik smak. Odd og Kristine i Flåm utvikler stadig nye produkter for Haugen gardsmat og mottar hyllest fra deres hjemmelagde kjøttboller og tørrsalta bacon.

Sånn kan vi fortsette og fremheve de gode produsentene som bruker høsten til å produsere og bringe de gode varene til Bondens butikk.

Caroline lehmann