Bondens butikk fyller ett år i dag.

Den 1. november er det ett år siden Norges første Bondens butikk ble åpnet i Oslo.

Bondens butikk har tilhold i Oslos eneste Mathall, på Vulkan i Maridalsveien. Jubileet feires lørdag 1. november kl. 12.00, med smaksprøver og småskalamat-quiz.

«Her leverer vi mat fra småskalaprodusenter, til glede for folket og Mathallen. Våre produsenter er stolte over å levere sine varer til storbyen og et publikum som er spesielt opptatt av mat. Vi får vist frem at norsk landbruk kan levere varer som inspirerer og tilfredsstiller», sier butikksjef Jarle Torgersen.

Bondens butikk er et samvirkeforetak der de 22 eierne også er leverandører og har en aktiv rolle i driften av butikken. De leverer varene direkte i butikk, holder demo i butikken og har medbestemmelse for hvordan butikken skal drives. Det er kun produsenter som er knyttet til Bondens marked som kan blir eiere og levere til butikken.  «Det er en stor inspirasjon å lede en butikk med nærkontakt til de aktive produsentene» sier butikksjef Jarle Torgersen. «Å videreformidle historien til produsentene og gi råd til kundene om bruksmuligheter er en sann glede».

«Bondens butikk har blitt godt mottatt i Mathallen» sier styreleder Ole-Jakob Ingeborgrud. «Vi har gode omsetningstall i åpningsåret. Vi dekker et behov for en butikk i Mathallen som har helnorsk profil, med varer fra småskalabedrifter». Bondens butikk i Mathallen på Vulkan er et pilotprosjekt som skal evalueres etter tre år. «Det skal bli spennende å se om vi finner grunnlag for å åpne Bondens butikk flere steder» avslutter Ole-Jakob Ingeborgrud.

Kontaktpersoner:

Butikksjef Jarle Torgersen,                                       tlf. 918 48 344

Styreleder Ole-Jakob Ingeborgrud.                           tlf. 917 92 434

Daglig leder Mathallen Oslo Frode Rønne Malmo   tlf 911 66 686

Pressefoto4