Bondens rabarbrapai

rabarbra

Vårens første rabarbra har kommet til Bondens butikk. Hva med å lage en rabarbrapai.

Ingredienser
Bunn
150 g AvdemSmør
3 dl Holli siktet hvetemel
1 dl sukker
1 ts bakepulver
Fyll
2 dl Avdem yoghurt
1 dl Avdem rømme
1 Galåvolden egg
1½ dl sukker
1½ ts vaniljesukker
600gr rabarbra i terninger

1. Bland alle ingrediensene til bunnen i bollen til en kjøkkenmaskin. La maskinen gå til alt er blandet og samlet til en deig.

2. Trykk ut deigen i en paiform, ca 26 i diameter. Dekk bunnen og godt opp langs kantene med deigen.

3. Stek formen i nedre del av ovnen ved 200 °C i ca 10 minutter.

4. Bland yoghurt og rømme sammen først og tilsett resten av fyllet og hell det i den forstekte bunnen. Stek paien ytterligere i 20-25 minutter til alt fyllet er stivnet.

5. Server paien lunken eller kald med Rørosis inntil.